Stopér Bortel z ViOn-u Zlaté Moravce prestúpil do Slavie Praha

27.12.2012 Zlaté Moravce

Praha 27. decembra (TASR) - Český futbalový klub Slavia Praha angažoval slovenského obrancu Milana Bortela z ViOn-u Zlaté Moravce.

Dvadsaťpäťročný stopér sa dohodol s vedením klubu z Edenu na ročnej zmluve s dvojročnou opciou, informuje web českého prvoligistu.

"S hráčom sme podpísali zmluvu na jeden rok s dvojročnou opciou. Legislatívne bude jeho príchod doriešený po Novom roku. Ide o silového hráča, ktorý by mal Slavii pomôcť," povedal športový riaditeľ "zošívaných" Miroslav Držmíšek.

"Ponúk som mal viac, ale v okamihu, keď sa ozvala Slavia, tak bolo jasno. Som rád, že o mňa taký klub prejavil záujem. Teším sa na novú výzvu," uviedol hráč so skúsenosťami z Talianska. Bortel je odchovanec dubnického futbalu, kde pôsobil až do roku 2005. Potom odišiel do Talianska, kde pôsobil Serii D v Manduria Calcio. Po roku sa dostal o súťaž vyššie v drese S.S. Manfredonia Calcio. V roku 2009 podpísal kontrakt na štyri roky s prvoligovou Cataniou, hosťoval a následne prestúpil do treťoligového Spal 1907. V Serii C pôsobil až do roku 2011. V lete 2012 odišiel do Zlatých Moraviec.
 

Vyberte región